Ik heb problematische schulden (schulden die zorgen voor grote financiële problemen waardoor ik mijn basisbehoeften, zoals boodschappen, huur, water/gas/elektricititeit of zorgverzekering niet meer kan betalen) en heb dringend hulp nodig. (Hoe) kan St. Humentum mij helpen?

Neem direct contact op via 070-2173073. Of stuur een mailtje naar info@humentum.nl. Vermeld in deze mail duidelijk dat jij problematische schulden hebt. St. Humentum neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Prioriteit zijn noodsituaties zoals huisuitzetting of afsluiting van water of gas/licht. Vermeld bij een eerste contact met St. Humentum altijd dat er een noodsituatie dreigt. Dit probleem wordt allereerst verholpen door met de schuldeiser(s) in gesprek te gaan. 

Daarna dient er een overzicht opgesteld te worden. Daarin staan alle inkomsten, uitgaven en schulden vermeld. De Budgetcoaches van St. Humentum ondersteunen bij het opstellen van een maand- en jaaroverzicht. Samen kijken jullie of snijden in uitgaven een mogelijkheid is en of inkomensverruimende middelen mogelijk een uitkomst bieden. Door uitgaven te verminderen of inkomsten te vergroten is er meer budget voor het afbetalen van schulden.

Blijkt dan dat de schulden dusdanig problematisch zijn, dan word je doorverwezen naar de schuldsanering. St. Humentum blijft je bijstaan na de doorverwijzing.

Arnout Cavadino

Sterk in: marketing, communicatie, internet, coaching, organisatie en interim management. Betrokken bij: Cultuursaam, Nieuwsbrievenspecualist, Bizzcoaching.

Translate »